FC Twente biedt excuses aan fans aan na meewerken aan verzoek van politie

FC Twente biedt excuses aan fans aan na meewerken aan verzoek van politie

30-03-2017 19:43
10

FC Twente heeft zijn excuses aangeboden voor het doorgeven van de telefoonnummers van zes fans aan de politie. De autoriteiten hadden gevraagd om de contactgegevens na een vechtpartij tussen fans van FC Twente en De Graafschap.

FC Twente werkte mee aan het verzoek van de politie, maar kreeg daarna woedende reacties van fans. "Het had niet mogen gebeuren. We betreuren het", zegt woordvoerder Mark Timmers van FC Twente tegen TC/Tubantia. "Supporters die wedstrijden bezoeken mogen ervan uitgaan dat wij discreet met die gegevens omgaan. Het zal in de toekomst niet weer gebeuren."

De vechtpartij vond op 17 maart plaats bij een tankstation langs de snelweg toen fans van FC Twente, op de terugweg uit Kerkrade, supporters van De Graafschap tegenkwamen. De fans van de Doetinchemmers waren met bevriende supporters uit Palermo bezig aan de terugreis na de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Niemand deed aangifte, maar de politie wilde het incident toch onderzoeken en legde daarom het verzoek bij FC Twente neer. "Ik vind dit absoluut niet kunnen", zegt voorzitter Lucas Fransen van de Vriendenking over het besluit van de club om mee te werken. "En wat me ook stoort is dat dit incidentje zo wordt opgeblazen. Dat onze supporters nu de politie op het dak krijgen. Ik heb begrepen dat enkele van hen helemaal niet bij die wedstrijd waren geweest. En de supporters van De Graafschap moeten nu met een verplichte buscombi naar de uitwedstrijd met Voldendam. Wat triest."