Keuze tussen Oranje en Marokko: 'Ik wil niet aan het twijfelen worden gebracht'

Keuze tussen Oranje en Marokko: 'Ik wil niet aan het twijfelen worden gebracht'

31-03-2017 07:44

Waar Hakim Ziyech opnieuw werd gepasseerd door bondscoach Hervé Renard, mocht Sofyan Amrabat deze week debuteren in het Marokkaanse elftal. De middenvelder van FC Utrecht heeft veel aan de steun van Karim El Ahmadi, met wie hij regelmatig optrekt bij de Leeuwen van de Atlas.

"Iedereen wil iets van hem. Vergeet niet dat voetbal enorm leeft in Marokko. Karim heeft status", zegt Amrabat in het Algemeen Dagblad. "Voor mij is hij als een grote broer. Net als mijn echte broer Nordin, die er jammer genoeg vanwege een blessure niet bij was bij mijn debuut. Ze hebben veel meegemaakt, het is fijn als ervaren jongens zich over je ontfermen. Ik heb veel gepraat met Karim. Ik heb enorm veel respect voor hem."

Wedden

Meer odds

"Hij geeft tips en adviezen", vervolgt de twintigjarige FC Utrecht-speler over de Feyenoorder. "Vertelde me bijvoorbeeld dat zijn ogen in Engeland echt open zijn gegaan. Bij Twente was het leuk, was hij vooral een mooie voetballer. In Engeland heeft hij geleerd wat er bij komt kijken als je elke week móet winnen. Minimaal een zes spelen, maar altijd alles geven. Ik speelde dinsdag op zijn plek. Hij zei in de rust: 'Ga door zo, je doet het prima'."

Amrabat heeft de knoop over een interlandcarrière voor Oranje of de Leeuwen van de Atlas wel gemaakt. "Ik speel al sinds het WK onder 17 in 2013 voor Marokko. Nederland is nooit aan de orde geweest. Mocht ik toch op lijstjes verschijnen, dan wil ik eigenlijk niet meer aan het twijfelen worden gebracht. Ik speel gewoon heel graag voor Marokko."