Bericht voor Feyenoord-directie: 'Daar denk ik niet aan. Leef in het nu'

Bericht voor Feyenoord-directie: 'Daar denk ik niet aan. Leef in het nu'

31-03-2017 08:15
6

Speelt Dirk Kuyt zondag voor de laatste keer tegen Ajax? De 36-jarige routinier van Feyenoord kan een grote stap zetten richting de zo begeerde landstitel. En misschien dat Kuyt dan nóg een jaar doorgaat, al wil hij daar geen uitsluitsel over geven.

"Daar denk ik niet aan", zegt Kuyt tegen FOX Sports. "Ik leef in het nu en wil ten koste van alles kampioen worden met Feyenoord. Daarvoor moet ik me volledig concentreren op wat ik nu op het veld kan doen. Vorig jaar heb ik gezegd dat ik na het seizoen de balans op zou maken, dat doe ik nu weer. Ik heb er eigenlijk nog heel weinig over nagedacht. Ik denk veel meer na over al het moois dat eventueel nog kan komen."

Zondag wacht de kraker: Ajax tegen Feyenoord. "Het mooie van deze wedstrijd is dat de belangen enorm groot zijn. De nummer een tegen de nummer twee, dat was de eerste wedstrijd ook. Dat maakt het mooi. Een èchte Klassieker. Een Klassieker is natuurlijk het mooist als ook die twee clubs om het kampioenschap strijden."

"Ik vind het mooi dat de mensen ook van wedstrijd naar wedstrijd leven", zegt Kuyt. "Er reisden veel supporters af naar Heerenveen. Het belang van die wedstrijd leefde ook bij hen. De droom van iedere supporter is om kampioen te worden, maar ook bij de mensen op straat is er een bepaalde focus. De wedstrijd tegen Ajax kan een bepalende zijn."