'KNVB knoopt gesprek aan met Feyenoord, Ajax, PSV en vierde Eredivisie-club'

'KNVB knoopt gesprek aan met Feyenoord, Ajax, PSV en vierde Eredivisie-club'

31-03-2017 13:55
31

De KNVB doet in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach een beroep op Feyenoord, Ajax, PSV en AZ. De vier clubs zijn gevraagd ook mee te denken over de toekomst van de bond en de toekomst van het Nederlands elftal.

Dat meldt de NOS vrijdagmiddag. Het eerste gesprek tussen de technische leiding van de KNVB en Feyenoord, Ajax, PSV en AZ heeft al plaatsgevonden. De bond begon afgelopen woensdag aan de rondgang, die moet leiden tot de aanstelling van een nieuwe bondscoach. Danny Blind (foto) werd zondag ontslagen na de blamage tegen Bulgarije (2-0).

Het bespreken van de volledige organisatiestructuur bij de KNVB staat ook op de agenda, terwijl er ook al is gesproken met Louis van Gaal. Hij is in beeld om de bestuursvoorzitter, de belangrijkste functie binnen de bond, te worden. Voor de volgende interland, op 31 mei tegen Marokko, wil de KNVB een opvolger voor Blind.

De NOS meldt overigens niet waarom AZ en niet bijvoorbeeld de nummer vier van de Eredivisie, FC Utrecht, is gevraagd als gesprekspartner.