Cocu toch overtuigd van hattricksensatie: Dat vind ik nu nog een beetje vroeg

Cocu toch overtuigd van hattricksensatie: "Dat vind ik nu nog een beetje vroeg"

31-03-2017 16:12
11

Phillip Cocu is alsnog overtuigd van Albert Gudmundsson. De IJslander van PSV is de laatste weken in bloedvorm bij Jong PSV en mag nu gaan meetrainen bij het eerste elftal. 

Twee weken geleden besloot Cocu nog geen beroep te doen op Gudmundsson. Donderdag trainde hij voor het eerst mee met PSV 1. "Albert moet de wedstrijden van Jong blijven spelen, dus hij zal ook het programma van Jong volgen, maar hij zal zeker wat vaker gaan meetrainen op momenten dat de trainingen dusdanig zijn, dat het een meerwaarde is voor hem en voor ons", zegt Cocu volgens De Telegraaf

"Dat heb ik hem ook aangegeven, dus daar kan hij zich op richten. Hij heeft over een langere periode laten zien, wat we graag willen zien van hem. Dan gaat het niet alleen om scoren, maar ook om de manier van spelen. Als je dat blijft doen dan verdien je op een gegeven moment ook de mogelijkheid om mee te trainen."

Gudmundsson scoort de laatste weken aan de lopende band als aanvaller. "Hij speelt meestal vals vanaf de zijkant. Ik denk dat dat de positie is, waar hij zich voorlopig op zal moeten richten. In de verre toekomst zou hij ook op het middenveld terecht kunnen komen, maar dat vind ik nu nog een beetje vroeg."