Ongenaakbaar Bayern maakt er zes en is weer stapje dichterbij nieuwe landstitel

01-04-2017 17:21
2

Bayern München is weer een stapje dichterbij de vijfde opeenvolgende Bundesliga-titel. Zaterdagmiddag werd FC Augsburg met grote cijfers verslagen: 6-0. Robert Lewandowski tekende voor een hattrick. De Kohlenpott-derby tussen Schalke 04 en Borussia Dortmund eindigde in een remise.

Bayern München - FC Augsburg 6-0
Met twee vingers in de neus won Bayern van laagvlieger Augsburg. Lewandowski groeide met drie treffers uit tot man van de wedstrijd. De Poolse superspits staat nu op 24 doelpunten in totaal. In de Allianz Arena maakte Lewandowski de 1-0, de 3-0 en de 5-0.

Tussendoor scoorden ook Thomas Müller (tweemaal) en Thiago Alcantara. Arjen Robben begon op de bank bij Bayern. Hij kwam na een uur in het veld voor Kingsley Coman. Met nog acht duels te gaan blijft de voorsprong van Der Rekordmeister op RB Leipzig dertien punten. De nummer twee van de Bundesliga won in eigen huis met 4-0 van Darmstadt 98.

Schalke 04 - Borussia Dortmund 1-1
Ook bij de beladen Kohlenpott-derby tussen aartsrivalen Schalke en Dortmund zat er een Nederlander op de bank. Klaas-Jan Huntelaar mocht pas in de 85e minuut invallen bij de thuisploeg. Op dat moment was de eindstand al bereikt. Pierre-Emerick Aubameyang tekende in de 53e minuut voor de openingstreffer - en vierde dat op typische wijze (zie onder) - en jeugdproduct Thilo Kherer tekende in de 77e minuut voor de gelijkmaker. Door zijn doelpunt staat Aubameyang nu overigens ook op 24 Bundesliga-treffers dit seizoen.