Cocu baalt: 'Als ik heel eerlijk ben, zouden zij allebei moeten spelen'

Cocu baalt: 'Als ik heel eerlijk ben, zouden zij allebei moeten spelen'

02-04-2017 07:00
12

Phillip Cocu was na afloop van Sparta - PSV (0-2) een tevreden man. Zijn ploeg kwam op bezoek bij de Rotterdammers geen moment in de problemen. Jorrit Hendrix blinkte uit. 

De middenvelder kreeg de voorkeur boven Andrés Guardado, die de laatste weken kampte met blessureleed. "Jorrit heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld", zegt Cocu tegen FOX Sports. "Hij maakt ook een hele goede indruk op de training. Ze maken het voor ons als staf heel moeilijk. Want als ik heel eerlijk ben zouden Hendrix en Bart Ramselaar moeten spelen. Ze doen het allemaal uitstekend, maar we kunnen niet iedereen opstellen."

"Vandaag zat ook Gaston Pereiro, een speler met veel kwaliteiten, op de bank. Jürgen Locadia traint de laatste weken goed en dient zich echt aan. Dan krijgt hij een mogelijkheid en die pakt hij. Dat is belangrijk voor hem en voor de club", vervolgt Cocu. 

Laat in de tweede helft ging scheidsrechter Danny Makkelie opzichtig de fout in. Hij floot een PSV-kans af voor buitenspel na een terugspeelbal. "Dat is een fout. Dat kan natuurlijk nóóít buitenspel zijn. Je ziet het ook direct aan de reacties van de spelers. Achteraf heeft hij ook erkend dat het een fout is. Maar dat is wel zuur, want Marco van Ginkel had hem voor het inschieten. Aan het eind van de rit kan elke goal beslissend zijn."

Zondagmiddag speelt Ajax in eigen huis tegen koploper Feyenoord. Cocu heeft nog altijd hoop op het kampioenschap. "Als we eerste willen worden, zal Ajax moeten winnen", aldus de oefenmeester van PSV.