'Koeman houdt rekening met Lukaku-vertrek: oud-spits van Vitesse in beeld'

'Koeman houdt rekening met Lukaku-vertrek: oud-spits van Vitesse in beeld'

02-04-2017 12:11
4

Diverse Premier League-clubs hebben belangstelling voor Wilfried Bony. De Ivoriaanse spits is overbodig bij Manchester City en kent ook een ongelukkig seizoen bij Stoke City, dat hem dit seizoen huurt van The Citizens. Onder meer Everton houdt de situatie van Bony in de gaten. 

Volgens Britse media zijn ook West Ham United en West Bromwich Albion in de markt voor de 28-jarige targetman. The Telegraph schrijft dat West Ham de beste papieren heeft voor Bony. The Hammers zouden met City zelfs al een akkoord hebben bereikt over een transfersom. Bony zal sowieso salaris moeten inleveren als hij naar de formatie uit Londen verkast.

Op de achtergrond speelt zoals gezegd ook de interesse van Everton. Manager Ronald Koeman houdt er serieus rekening mee dat Romelu Lukaku in de zomer naar een absolute topclub vertrekt en dus hebben The Toffees diverse potentiële vervangers op het oog. 

Bony speelde tussen 2011 en 2013 voor Vitesse en verdiende in Arnhem een transfer naar Swansea City. Ook daar deed de Afrikaanse aanvaller het goed. Manchester City betaalde in januari 2015 een kleine dertig miljoen euro voor Bony.