Arsenal en Manchester City hebben beide weinig aan puntendeling

Arsenal en Manchester City hebben beide weinig aan puntendeling

02-04-2017 18:50
6

De Premier League-kraker tussen Arsenal en Manchester City is zondagavond in een remise geëindigd: 2-2. De thuisploeg knokte zich twee keer terug van een achterstand. 

Arsenal incasseerde razendsnel de 0-1. Leroy Sané passeerde diverse verdedigers van The Gunners en passeerde David Ospina (de vervanger van de geblesseerde Petr Cech) in de vijfde minuut. Vlak voor de thee trok Theo Walcott de score gelijk. De international scoorde op aangeven van Shkodran Mustafi. Arsenal kon maar heel even van die 1-1 genieten, want niet veel later schoot Sergio Agüero laag raak.

 Domper voor Arsenal was het geblesseerd uitvallen van Laurent Koscielny. Hij werd in de pauze door Arsène Wenger vervangen voor Gabriel Paulista. Mustafi, partner van de Braziliaan in het centrum van de defensie, zorgde er uiteindelijk voor dat de Londenaren een punt overhielden aan de clash met City. De Duitser kopte raak in de 53e minuut. 

 Door de puntendeling in het Emirates Stadium raakt zowel Arsenal als Manchester City verderop achterop bij Tottenham en Liverpool, de grootste concurrenten in de strijd om een plek in de top-vier. Arsenal staat na 28 gespeelde duels op 51 punten. City heeft 58 punten. De ploeg van Pep Guardiola werkte al 29 duels af.