Update: Feyenoord wacht af bij Jörgensen en krijgt eerste nieuws over Karsdorp

Update: Feyenoord wacht af bij Jörgensen en krijgt eerste nieuws over Karsdorp

03-04-2017 14:39
76

De gifbeker moet helemaal leeg voor Feyenoord. Nicolai Jörgensen en Rick Karsdorp zijn komende woensdag tegen Go Ahead Eagles 'zo goed als zeker niet' van de partij. Ook het duel met PEC Zwolle is in gevaar.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Het Feyenoord-duo raakte in de wedstrijd tegen Ajax (2-1 verlies) geblesseerd. Jörgensen moest na elf minuten al afhaken, Karsdorp werd na de theepauze gewisseld. De rechtsback van de Rotterdammers verliet het stadion op krukken. Volgens het Algemeen Dagblad 'ziet het er slecht uit'.

Jörgensen reisde met klachten af richting de nationale ploeg, waar hij geen minuten maakte. Hij werd echter fit genoeg bevonden om minuten te maken tegen Ajax, maar moest de strijd al na elf minuten staken. Karsdorp liet de interland van Oranje tegen Italië aan zich voorbijgaan omdat hij 'niet fit genoeg was', zo oordeelde bondscoach Fred Grim. Volgens de ochtendkrant komt er maandag meer duidelijkheid over het geblesseerde duo.

Update 14.39: Feyenoord weet nog niet of Nicolai Jörgensen en Rick Karsdorp woensdagavond inzetbaar zijn in de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Go Ahead Eagles. Dat meldt de club via de officiële kanalen. Het duo raakte geblesseerd in de Klassieker. Jörgensen heeft last van zijn hamstring, terwijl Karsdorp maandag een MRI-scan onderging vanwege een knieblessure. De blessure lijkt wel mee te vallen. Feyenoord meldt dat het om een minimale verrekking aan zijn knieband gaat.