Steen-papier-schaar bij Heracles: Ik zei: deze ligt zo dichtbij, ik wil 'm nemen

Steen-papier-schaar bij Heracles: "Ik zei: deze ligt zo dichtbij, ik wil 'm nemen"

03-04-2017 13:54
2

Het was zaterdagavond feest in Almelo, waar Heracles tegenstander sc Heerenveen met 4-1 over de knie legde. De thuissupporters konden genieten van twee heerlijke vrije trappen: Samuel Armenteros legde de bal met veel gevoel in de bovenhoek, terwijl Brandley Kuwas koos voor een snoeiharde streep.

Armenteros nam de 2-1 voor zijn rekening. "Ik neem normaal de penalty's, maar heb de laatste tijd ook meer getraind op vrije trappen. Ik voelde dat ik deze moest nemen", aldus de Zweed in gesprek met TC/Tubantia. "Ik zei: Brandley, deze ligt zo dichtbij, ik wil 'm graag nemen. Kuwas reageerde: Weet je het zeker? Anders neem ik 'm de volgende keer weer."

Hoewel Armenteros op schitterende wijze doel trof, mocht Kuwas even later inderdaad aanleggen. Doordat de bal wat verder van de goal af lag en Kuwas over meer buskruit in de voeten beschikt, kreeg de 24-jarige aanvaller kreeg de zegen van Armenteros. "Tijdens het vieren hebben we steen-papier-schaar gedaan", zo vertelt Armenteros. "De winnaar zou de derde vrije trap nemen. Ik won. Het was een grapje."