Sparta-cultheld plakt er een jaar aan vast: 'Dan zegt iedereen: zie je nu wel'

Sparta-cultheld plakt er een jaar aan vast: 'Dan zegt iedereen: zie je nu wel'

03-04-2017 15:09
1

Michel Breuer gaat ervan uit dat hij ook volgend seizoen bij Sparta speelt. Beide partijen hebben de intentie uitgesproken om het aflopende contract met één jaar te verlengen en de 36-jarige routinier verwacht daarbij geen problemen.

"We zullen er als het goed is wel snel uitkomen", laat Breuer weten aan RTV Rijnmond. Vorige week kreeg de verdediger zijn ontslagbrief in de bus, maar dat betrof slechts een formaliteit. Sparta gaf direct aan met zijn aanvoerder door te willen. Breuer, die op 25 mei zijn 37e verjaardag viert, is niet bang dat hij een seizoen te lang doorgaat.

"Het voelt eigenlijk op dit moment niet veel minder dan voorgaande seizoenen wat betreft herstel. Dan ben je er voor jezelf snel uit, omdat je ook nog graag wilt blijven spelen", verklaart Breuer, die dit seizoen in 27 Eredivisie-duels in de basis begon. Daarmee ontbrak hij slechts één keer. De kans is echter aanwezig dat hij dinsdag tegen zijn oude club sc Heerenveen rust krijgt.

De Rotterdammers spelen in zeven dagen tijd namelijk drie wedstrijden. "Twee dagen rust tussen een wedstrijd is op het randje, maar ik heb wel het gevoel dat ik het aan moet kunnen", stelt Breuer. "Het is wel zo dat mocht je geblesseerd raken iedereen zegt: zie je nu wel. Als speler zeg je al snel dat het allemaal wel kan, maar de trainer kan er wat nuchter tegen aan kijken."