Voormalig Ajax- en PSV-target: 'Ik reed op dat moment ter hoogte van metrostation'

Voormalig Ajax- en PSV-target: 'Ik reed op dat moment ter hoogte van metrostation'

03-04-2017 19:27
2

Nicolas Lombaerts woont en voetbalt al jaren in bij de Russische topclub Zenit in Sint-Petersburg, dat maandag getroffen werd door een aanslag in de metro. Het voormalig doelwit van PSV en Ajax was zelf in de omgeving toen het gebeurde.

De verdediger ging net zijn vrouw en dochter oppikken. "Ik passeerde langs de metrolijn op weg naar huis. Ik denk dat ik op het moment van de aanslag ongeveer ter hoogte van het metrostation moet gereden hebben", verklaarde Lombaerts bij Radio 1. "Gelukkig is er niemand bij betrokken die ik ken. Het leven hier gaat gewoon verder. Mensen lopen over straat alsof er niets gebeurd is."

Lombaerts kent de getroffen metrolijn heel goed. "Ik woon aan een metrostation dat op dezelfde lijn ligt. Daar waar de aanslag gebeurde, is het drukste punt van de metro in Sint-Petersburg. Daar komen drie lijnen samen. Ik kom daar vaak, want een van mijn vrienden woont daar vlakbij. Dan neem ik soms zelf die metrolijn om het drukke verkeer in de stad te mijden."

Zowel PSV als Ajax was afgelopen zomer geïnteresseerd in de diensten van de Zenit-verdediger. Wekenlang werd er gesproken over een mogelijke overstap van Lombaerts naar Nederland, maar de Belg besloot uiteindelijk om in Rusland te blijven. Lombaerts tekende afgelopen week overigens een contract bij het Belgische Oostende, waar hij vanaf volgend seizoen zal spelen.