KNVB zet dikke streep door plannen Red Bull: Het is niet mogelijk

KNVB zet dikke streep door plannen Red Bull: "Het is niet mogelijk"

Gepubliceerd: dinsdag 4 april 2017 om 13:08di 04-04-2017 om 13:08

Het is onmogelijk dat een Nederlandse voetbalclub in handen komt van Red Bull. Dat stelt de KNVB, die niet van plan lijkt een uitzondering op de regel te maken.

De voetbalbond is duidelijk. "We hebben zijn uitspraken gehoord", doelt KNVB-woordvoerder Koen Adriaanse tegenover Metro op de wens van de directeur van Red Bull Nederland. Hij hoopt het merk te verbinden aan een eigen Nederlandse voetbalclub.

"De Nederlandse regels zijn duidelijk: het is niet mogelijk dat een partij als Red Bull aandeelhouder wordt van een Nederlandse betaaldvoetbalorganisatie op het moment dat Red Bull ook direct of indirect verbonden is als aandeelhouder, bestuurder en of commissaris aan een andere betaaldvoetbalorganisatie die lid is van een bij de UEFA aangesloten bond."

Dit is met RB Leipzig in Duitsland en Red Bull Salzburg in Oostenrijk wel het geval. De KNVB steekt daarmee een stokje voor de plannen van Trots Haarlem, dat samen met Red Bull het sinds januari 2010 failliete HFC Haarlem nieuw leven hoopt in te blazen.

Lees ook: Nederland in Red Bull-imperium: wat het Nederlandse voetbal te wachten staat

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws