KNVB 'benadeelt' eredivisionist: Als ik ons programma zie, hebben we steeds pech

KNVB 'benadeelt' eredivisionist: "Als ik ons programma zie, hebben we steeds pech"

04-04-2017 13:30
23

Henk Fraser doet in de aanloop naar het competitieduel van Vitesse met Heracles Almelo (woensdag) zijn beklag over het drukke speelschema. Hij vindt dat zijn spelers minder rust krijgen dan tegenstanders.

Fraser ziet een patroon: volgens hem deelt de KNVB Vitesse vaak ongunstig in als er drie duels in één week worden gespeeld. "Als ik ons programma zie, dan hebben we steeds de pech dat wij maar twee dagen rust hebben. Tegenstanders hebben drie dagen rust", zegt de ?Vitesse-trainer tegen Omroep Gelderland.

Fraser wijst naar Heracles, de tegenstander van woensdag. "Maar niet alleen Heracles, straks ook weer tegen Heerenveen geldt die situatie en we hadden het ook tegen AZ en Sparta voor de beker. Het is nu eenmaal zo, maar we zitten wel steeds aan de vervelende kant."

Toch zegt de coach van de nummer vijf van de Eredivisie ook niet te willen klagen. "We moeten niet zeuren, want we willen graag Europees voetbal spelen en je hebt er ook niet veel van gemerkt in die wedstrijden tegen AZ en Sparta. De spelers zijn ook hartstikke fit."