'Geen Ajax-terugkeer: Engelsen willen optie lichten én Premier League-interesse'

'Geen Ajax-terugkeer: Engelsen willen optie lichten én Premier League-interesse'

06-04-2017 06:59
22

De kans is groot dat Mitchell Dijks niet meer terugkeert bij Ajax. De linksachter wordt tot de zomer verhuurd aan Championship-club Norwich City en die club is tevreden over zijn prestaties.

Daarom wil Norwich de optie tot koop in het contract van Dijks lichten, zo meldt De Telegraaf donderdag. Dick van Burik is de zaakwaarnemer van Dijks. "De club wil de optie tot koop lichten", laat hij weten aan het eerdergenoemde medium. Door de optie in het contract van de verdediger kan Norwich Dijks voor een afgesproken bedrag overnemen van de Amsterdammers.

Dijks is tevreden in Engeland, maar het is nog 'geen uitgemaakte zaak' dat hij ook daadwerkelijk bij Norwich blijft. Dijks zal namelijk nog een nieuw contract overeen moeten komen met de club. Bovendien is er ook interesse van clubs uit de Premier League. Om welke clubs het gaat, is niet bekend.

In januari van dit jaar maakte Ajax bekend dat Dijks het seizoen op huurbasis zou afmaken in het Championship. Inmiddels heeft Dijks al negen wedstrijden voor Norwich achter zijn naam staan, waarin hij één keer scoorde.