Jupiler League-goalgetter kreeg al acht keer geel: Ligt aan mijn onhandigheid

Jupiler League-goalgetter kreeg al acht keer geel: "Ligt aan mijn onhandigheid"

06-04-2017 13:08
6

Cyriel Dessers is de revelatie van het huidige Jupiler League-seizoen. De spits van NAC staat bovenaan in verschillende klassementen en is ontzettend nuttig voor de de club uit Breda. Toch is één van zijn statistieken verbazend. Hij wordt heel érg vaak op de bon geslingerd. 

Dessers maakte dit seizoen al achttien doelpunten en gaf twaalf assists, maar het is het gele kaarten-klassement waarin hij écht opvalt. De spits pakte liefst acht gele prenten. Zelf is de spits redelijk verbaasd dat hij zo vaak in het notitieboekje van de scheidsrechters voorkomt.

Wedden

Meer odds

"Dat zal ik echt moeten veranderen, want vroeger kreeg ik nooit zo veel kaarten", vertelt hij aan BN/De Stem. "Ik ben ook geen zeikerd bijvoorbeeld. Ik heb niet één gele kaart gekregen voor reclameren."

Sinds de winterstop kreeg hij al vier gele kaarten. "Ik denk dat het ook een beetje ligt aan mijn eigen onhandigheid. Tegen Jong Ajax en Helmond Sport wilde ik meeverdedigen en maakt ik lichte overtredingen en bij VVV liep ik het veld in terwijl dat blijkbaar nog niet mocht. In de laatste zes wedstrijden van de competitie hoop ik geen kaarten meer te pakken, ik ga er nog beter op letten."