Update: Politie vindt drugs in Twente-supportershome: 'Momentum cruciaal'

Update: Politie vindt drugs in Twente-supportershome: 'Momentum cruciaal'

06-04-2017 23:13
79

Grote onrust in De Grolsch Veste. De wedstrijd tussen FC Twente en PSV gaat door, maar de stadionspeaker verzocht alle aanwezigen om het stadion te verlaten.

Volgens de Politie Overrijssel is de politie in supportershome Vak P bezig met een onderzoek in verband met mogelijke drugshandel. Daarbij zijn de aanwezige supporters slaags geraakt met de politie. De stadionspeaker verzocht iedereen om De Grolsch Veste te verlaten, maar het ging alleen om de bezoekers in Vak P. De ontruiming van het vak zorgde voor flink wat onrust. De supporters zochten de confrontatie met de ME.

De wedstrijd ging echter gewoon door. Twente en PSV moesten met een tussenstand van 1-2 nog zo'n vijftien minuten voetballen. Niet iedereen besloot gehoor te geven aan het verzoek van de stadionspeaker.

Update 23.10: Er is drugs aangetroffen in het supportershome van Twente, meldt Politie Overijssel. De politie heeft de laatste tijd signalen gehad over mogelijke drugshandel, maar ook van intimidatie en geweld rond Vak P. Vandaar dat er ingegrepen is. 'We begrijpen dat het tijdstip van de actie in het home van Vak P veel vragen oproept. Dit momentum was echter cruciaal. Uit politieonderzoek bleek dat de kans om drugs aan te treffen het grootst was tijdens een wedstrijd.'