'Tannane wendt blessure voor en wordt verbannen naar tweede elftal Saint-Étienne'

'Tannane wendt blessure voor en wordt verbannen naar tweede elftal Saint-Étienne'

07-04-2017 09:55
5

Oussama Tannane is bij Saint-Étienne teruggezet naar het tweede elftal. De 23-jarige aanvaller leek zondag zijn rentree te kunnen maken in het duel met FC Nantes, maar trainer Christophe Galtier is ontevreden over zijn inzet op de training.

Dat meldt L'Equipe. Volgens de toonaangevende Franse sportkrant weigerde Tannane donderdag mee te trainen door een nieuwe blessure aan zijn schaambeen voor te wenden. Daar was Galtier echter niet van gediend. De oud-speler van sc Heerenveen en Heracles Almelo kwam sinds eind december al niet meer in actie door een liesblessure.

Saint-Étienne betaalde in januari 2016 zo'n 2,5 miljoen euro aan Heracles, nadat Tannane indruk had gemaakt met zeven goals in de eerste seizoenshelft. De Marokkaans international kwam sindsdien tot 26 optredens in de Ligue 1, waarin hij drie keer scoorde.

Overigens werd Tannane in het seizoen 2014/'15 al eens twee keer in korte tijd uit de selectie gezet bij Heracles. Trainer John Stegeman nam hem in genade aan, nadat de vleugelspeler 'aan zichzelf had gewerkt'. Als jeugdspeler werd Tannane weggestuurd bij Ajax en PSV.