Twente-fan gewond door rubberen politiekogel: Ik kon niet meer lopen

Twente-fan gewond door rubberen politiekogel: "Ik kon niet meer lopen"

07-04-2017 14:23
14

Het competitieduel tussen FC Twente en PSV kwam donderdagavond op de achtergrond te staan door de onrust in de Grolsch Veste. Een Twente-supporter doet zijn verhaal.

De 36-jarige Danny raakte in de slotfase van het duel tussen Twente en PSV (2-2) gewond door een rubberen kogel van de politie. Die deed een inval in het supportershome van Vak P. "Ik zat op de tribune en hoorde dat er beneden van alles aan de hand was", vertelt de fan aan TC//Tubantia. "Uit nieuwsgierigheid ben ik gaan kijken."

De politie was in het supportershome bezig met een onderzoek, toen boze supporters aan de buitenkant op de rolluiken begonnen te bonken. Door het arrestatieteam werden vervolgens schoten gelost op de rolluiken. Toch werd Danny geraakt.

"De rolluiken werden door de supporters omhoog getrokken, waarna ik een rubberkogel tegen mijn linkerknie aan kreeg", aldus Hengeloër, die op de grond viel. "Ik kon niet meer lopen. Normaal zit ik op de tweede ring, daar is nooit wat aan de hand. Ik heb mijn lesje wel geleerd."