Excelsior-goudhaantje haalt zijn gram: Daar had ik dit seizoen nog niet gestaan

Excelsior-goudhaantje haalt zijn gram: "Daar had ik dit seizoen nog niet gestaan"

07-04-2017 23:14
1

Nigel Hasselbaink heeft zijn gram gehaald. Na weken buiten de basis mocht de aanvaller van Excelsior vrijdag tegen Sparta weer eens beginnen. Met twee doelpunten hielp hij de Kralingers aan een uiterst belangrijke 2-3 zege.

Zijn laatste basisplaats dateerde van eind februari. Omdat Luigi Bruins en Hicam Faik geblesseerd zijn, koost Mitchell van der Gaag in de stadsderby voor Hasselbaink.

"De trainer vertelde me gisteren dat ik zou spelen, als linksbuiten", zegt het goudhaantje tegen het Algemeen Dagblad. "Daar had ik dit seizoen nog niet gestaan. Maar toch had ik wel verwacht dat de keuze op mij zou vallen. Heerlijk dat ik met twee goals dan ook mijn bijdrage aan de overwinning kan hebben."

Excelsior voelde zich op Het Kasteel gesteund door een vol uitvak. "Ze lieten zich horen toen we de bus ingingen op Woudestein, toen we hier aankwamen, bij de warming-up en vanaf de eerste seconden van de wedstrijd. Ook toen we 1-0 achterkwamen. Het heeft ons zeker een boost gegeven. Ik vond het een heerlijke derby."

Lees ook: Excelsior zegeviert in stadsderby: degradatiestrijd wordt steeds spannender