Balende bankzitter Huntelaar: Nu heeft hij het weer omgezet

Balende bankzitter Huntelaar: "Nu heeft hij het weer omgezet"

08-04-2017 16:47
5

Klaas-Jan Huntelaar (33) zit dit seizoen regelmatig op de bank bij zijn club Schalke 04. Dat heeft vooral te maken met de speelwijze die zijn trainer hanteert, legt de spits uit aan Ajax Life. 

"Het is de keus van de trainer. Ik denk dat het Duitse voetbal iets behoudender is dan het Nederlandse, zoals je dat bij Ajax gewend bent. De trainer vertelde me dat hij mij niet in een 5-3-2 systeem zag, maar nu heeft hij het weer omgezet, dus wie weet", aldus de routinier. "We hebben een grote selectie en soms zitten er ook internationals op de tribune. Het is hier vechten voor je plekkie."

In de aanloop naar de Europa League-clash tussen Schalke en Ajax wordt er uiteraard volop gepraat over een mogelijke terugkeer van Huntelaar naar Amsterdam. Hij wil er tegen Ajax Life weinig over kwijt.

"Het is te vroeg om nu te speculeren. Laten we het maar even bij de feiten houden. Ik zit hier nu zeven jaar en dien mijn contract uit. Ik heb het hier naar mijn zin, maar zoals de situatie nu is, is het wel even schakelen."