Groenendijk-effect in volle gang bij ADO: Groningen verslagen, derde zege op rij

08-04-2017 21:43
26

ADO Den Haag heeft zaterdagavond z'n derde opeenvolgende zege geboekt in de Eredivisie. Na Roda JC (4-1) en Willem II (1-2) moest ditmaal FC Groningen eraan geloven: 4-3. ADO is inmiddels opgeklommen naar de dertiende plaats op de ranglijst.

Groningen werd in het Kyocera Stadio van het kastje naar de muur gespeeld in de eerste helft. Het stond na 23 minuten (!) al 3-0. Danny Bakker tekende in de dertiende minuut voor de 1-0, Dion Malone scoorde zeven minuten later en kort daarna was het Mike Havenaar die Groningen-goalie Sergio Padt passeerde. Direct na de pauze was het opnieuw Malone die het Haagse feestje compleet maakte.

De formatie van trainer Fons Groenendijk nam het in het restant van de wedstrijd iets te makkelijk op. Groningen slaagde er zelfs nog bijna in om terug te komen. Mimoun Mahi maakte de 4-1 vanaf de strafschopstip in de 52e minuut en Bryan Linssen verzorgde niet veel later de 4-2. De tweede treffer van de vleugelaanvaller viel in de 94e minuut. Dat was te laat.

Dankzij drie opeenvolgende zeges in zeven dagen heeft ADO nu dertig punten, drie meer dan nummer veertien Excelsior. Groningen staat op plaats elf met 33 punten.