AZ weet thuis weer niet te winnen, Weghorst schlemiel tegen Roda

09-04-2017 14:20
9

AZ heeft in eigen huis weer niet weten te winnen. De Alkmaarders kwamen niet verder dan 1-1 tegen Roda JC. Wout Weghorst mag zich na het duel achter de oren krabben.

Vanaf minuut één werden de bezoekers uit Limburg teruggedrongen, maar het doelpunt van AZ viel pas na ruim een half uur. Weghorst werd weggestuurd door Alireza Jahanbakhsh en schoot de bal vervolgens knap achter doelman Benjamin van Leer. Het antwoord van Roda liet niet lang op zich wachten. AZ-goalie Tim Krul bracht op fraaie wijze redding na een schot van Gyliano van Velzen, maar enkele minuten later moest hij de bal toch uit het net halen doordat Daryl Werker uit een hoekschop raak kopte.

In de tweede helft liet Weghorst de uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten liggen. Van Leer bracht redding door een strafschop van de spits te keren, nadat Ard van Peppen hands had gemaakt. AZ drong vervolgens aan, kreeg kansen, maar de Limburgers hielden stand.

Door de remise kan AZ ingehaald worden door nummer zeven FC Twente, dat tegen FC Utrecht speelt. Roda zit ondanks het behaalde punt nog in de degradatiezone en heeft nu vier punten meer dan hekkensluiter Go Ahead Eagles.