Van Breukelen wil plaatsmaken voor Van Gaal: Dan zeg ik: ga je gang, Louis

Van Breukelen wil plaatsmaken voor Van Gaal: "Dan zeg ik: ga je gang, Louis"

09-04-2017 19:18
20

Hans van Breukelen legt zijn baan bij de KNVB in de waagschaal. Hij is bereid voor Louis van Gaal plaats te maken als technisch directeur.

Van Gaal is nadrukkelijk in beeld om benoemd te worden tot bestuursvoorzitter van de voetbalbond, waardoor de positie van Van Breukelen in het gedrang zou komen. De oud-doelman wil zelf zó graag dat Van Gaal komt, dat hij bereid is afstand te doen van zijn huidige functie.

"Louis móet binnen de KNVB een functie krijgen", aldus Van Breukelen volgens De Stentor in Zwolle, waar hij een nieuw scorebord onthulde bij VV Berkum. "Welke? Nou, hij kan als trainer terugkeren of als adviseur. Zelfs als het ten koste gaat van mijn eigen functie dan zeg ik nog: ga je gang, Louis. Want we hebben hem gewoon nodig."

Van Breukelen is namens de KNVB op zoek naar een opvolger van de ontslagen Danny Blind. De profielschets ligt op tafel. "De volgende coach moet ervaring hebben, een vakman zijn en een trainer zijn die er bovenop zit. En een inspirator. Dat heeft deze groep nodig.''