Ruzie tussen Zeefuik en Turken: Toen ik thuiskwam, was de politie bij mijn huis

Ruzie tussen Zeefuik en Turken: "Toen ik thuiskwam, was de politie bij mijn huis"

10-04-2017 13:28
7

Genéro Zeefuik probeert bij FC Emmen zijn carrière nieuw leven in te blazen. Ondertussen wacht de 27-jarige aanvaller nog steeds op geld vanuit Turkije. Zijn voormalige werkgever Balikesirspor is Zeefuik nog negen maanden aan achterstallig salaris verschuldigd.

Momenteel loopt er nog altijd een rechtszaak tussen Zeefuik en de Turkse club. Geld heeft hij nog niet gezien. "Tot op de dag van vandaag nog geen cent. Destijds had ik vlak voor Kerst een gesprek met de president van de club daarover en hij zei: 'Volgende week krijg jij je geld. Beloofd!' Maar ik keek hem goed in zijn ogen en ik zag duidelijk dat dat niet zou gebeuren", aldus de oud-spits van onder meer PSV in gesprek met de NOS.

De ruzie tussen Zeefuik en zijn werkgever liep hoog op. "Ik pakte een beker uit de prijzenkast en vertelde hem dat hij die pas terug zou krijgen als hij mijn salaris had betaald. Toen ik thuiskwam, was de politie bij mijn huis met een tolk van de club. De vertaler vroeg wat ik had gedaan. Ik vertelde hem van het gesprek met de president en moest mee naar het bureau om alles uit te leggen. Uiteindelijk begrepen ze mijn situatie en mocht ik gaan."

"Later verschenen plotseling de verhalen dat ik twee dagen vast had gezeten omdat ik de prijzenkast zou hebben leeggeroofd", zo vervolgt Zeefuik zijn verhaal. "Mijn zoontje zou ziek zijn geweest en dan zou ik geld nodig hebben gehad voor zijn behandeling. Allemaal onzin..."