VVV-Venlo heeft titel voor het grijpen na misstap van Volendam op Herdgang

10-04-2017 21:48
8

VVV-Venlo kan zich vrijdag kronen tot kampioen van de Jupiler League. De Limburgers zagen FC Volendam maandagavond een nederlaag lijden bij Jong PSV (2-0) en hebben daarom genoeg aan een zege bij RKC Waalwijk om promotie naar de Eredivisie te bewerkstelligen.

Volendam moest winnen in Eindhoven om het mogelijke kampioensfeestje van VVV nog even uit te stellen. In de tweede helft maakte Jong PSV het verschil in de persoon van Steven Bergwijn. De aanvaller, die geregeld bij de hoofdmacht zit en regelmatig invalt bij de ploeg van trainer Phillip Cocu, verschalkte Volendam-doelman Hobie Verhulst met een schot van randje zestien: 1-0.

Vijf minuten na de openingstreffer was het weer raak voor Bergwijn. Ditmaal strafte de speler Volendams balverlies genadeloos af en rondde hij bekwaam af na een fraaie dribbel (2-0). Door de nederlaag van Volendam heeft VVV nu dertien punten meer dan nummer drie SC Cambuur. Met nog vijf duels te gaan heeft de ploeg van trainer Maurice Steijn aan een zege op RKC genoeg om een terugkeer naar de Eredivisie te realiseren.