Volgend dieptepunt voor Wenger na beschamende nederlaag Arsenal

Volgend dieptepunt voor Wenger na beschamende nederlaag Arsenal

10-04-2017 22:54
15

Het voor Arsenal dramatische seizoen heeft er een nieuw hoofdstuk bij. Op bezoek bij laagvlieger Crystal Palace kreeg de ploeg van trainer Arsène Wenger een genante nederlaag te verteren: 3-0. Daardoor staat plaatsing voor de Champions League op de tocht.

Het is al maanden onrustig rondom Arsenal, dat zeer wisselvallig presteert in de Premier League en de druk op Wenger bijna wekelijks ziet toenemen. Op bezoek bij Palace kreeg het zelfvertrouwen van The Gunners een nieuwe knauw. De ploeg van trainer Sam Allardyce onderstreepte zijn uitstekende vorm van de laatste weken en was uiteindelijk met overtuigende doelcijfers de sterkste.

De openingstreffer kwam na zeventien minuten op naam van Andrew Townsend, die de score opende op aangeven van Wilfried Zaha. Kort na rust werd de marge verdubbeld door Yohann Cabaye, die het duel feitelijk al besliste met een prachtig geplaatst schot: 2-0. Daarmee was de koek nog niet op voor Palace, want het slotakkoord was twintig minuten voor tijd vanaf de strafschopstip voor Luka Milivojevic. Arsenal staat na de nederlaag op de zesde plaats, op liefst zeven punten van Manchester United, dat vierde staat. Palace is zestiende en al bijna uit de degradatiezorgen.