Armenteros doet boekje open en haalt uit: 'Aanbod was heel goed'

Armenteros doet boekje open en haalt uit: 'Aanbod was heel goed'

11-04-2017 10:37
7

Samuel Armenteros heeft afgerekend met zijn oude werkgever Anderlecht. De aanvaller van Heracles Almelo stond tussen 2012 en 2014 op de loonlijst bij de topclub uit België. Hij vindt dat het er niet eerlijk aan toegaat bij Paars-Wit. 

"Er worden heel veel politieke spelletjes gespeeld", doet Armenteros een boekje open bij Fotbollskanalen. "In de club gaat veel geld om en men praat veel met elkaar. Van bovenaf zijn er duidelijke richtlijnen in instructies. Ik zat bijna altijd op de tribune, samen met Guillermo Molins, en we waren niet de enigen. Soms leek het alsof er veel corruptie was."

Wedden

Meer odds

Landgenoot Molins waarschuwde hem zelfs om niet naar Brussel te verkassen. "Kom niet naar Anderlecht, vertelde Guillermo me aan de telefoon. Het is voor je eigen bestwil. Blijf waar je bent en kies een ander team. Maar het aanbod dat ze deden was heel goed. Ik wist al snel dat ik het zou accepteren. Ik sprak met de trainer (toen nog John van den Brom, red.) en dat voelde goed. Ze lieten echt blijken dat ze me wilden hebben."

Armenteros verkaste in januari 2013 van Heracles naar Anderlecht. De Belgen verhuurden hem later aan Feyenoord en Willem II. Na een avontuur bij FK Qarabag keerde de Zweedse aanvaller vorig jaar weer terug in Almelo. Dit seizoen scoorde Armenteros zestien keer in 25 Eredivisie-duels.