Update: Extra straf voor Twente-fans: twee jaar lang geen alcohol

Update: Extra straf voor Twente-fans: twee jaar lang geen alcohol

13-04-2017 16:53
45

De Gemeente Enschede wil Vak P voor minimaal twaalf maanden sluiten. Dat is naar aanleiding van de ongeregeldheden van afgelopen donderdag tijdens het duel van Twente met PSV (2-2).

'Middels de allereerste communicatie vanuit de Gemeente richting Vak P, hebben wij via een aangetekende brief kennisgenomen van het feit dat ons home voor minimaal twaalf maanden gesloten wordt', schrijft Vak P dinsdag op de Facebookpagina. 'Uiteraard gaan wij hier niet mee akkoord en houden wij jullie op de hoogte over eventuele vervolgstappen.'

Afgelopen donderdag deed de politie een inval in het supportershome van Vak P vanwege een drugsonderzoek. Daarbij zouden onder andere 46 wikkels met cocaïne zijn gevonden. Ook zijn er mensen opgepakt, die inmiddels weer zijn vrijgelaten. Na het duel met PSV liep het buiten de Grolsch Veste compleet uit de hand. Supporters raakten daar slaags met de aanwezige ME.

Update 13/04 16.53: In het supportershome van Vak-P mag de komende twee jaar geen alcohol worden geschonken. De drank- en horecavergunning is ingetrokken door de gemeente Enschede, meldt TC/Tubantia donderdag. Een nieuwe vergunningaanvraag zal tot medio 2019 worden geweigerd.