Update: NEC is 'zeer ontstemd' en zet technisch adviseur aan de kant

Update: NEC is 'zeer ontstemd' en zet technisch adviseur aan de kant

12-04-2017 20:04
14

Het is onrustig rond NEC en Peter Hyballa. De Duitse trainer ziet het niet zitten om een ervaren assistent naast zich te krijgen en dat vindt de Nijmeegse clubleiding jammer.

Danny Hoekman, technisch adviseur van NEC, snapt het voorstel van NEC wel. De Nijmegenaren verloren tien van de laatste elf competitieduels en zijn afgezakt naar de zestiende plek in de Eredivisie. "Net als mijn vroegere trainer Co Adriaanse kan Peter een ploeg top- en topfit krijgen", begint Hoekman tegenover Voetbal International.

"Jammer dat hij door zijn gedrag langs de lijn een karikatuur geworden is. Het vele wisselen van spelers en systemen is het vertrouwen niet ten goede gekomen. Ik kan me voorstellen dat je dan als club maatregelen neemt, al is het erg kort voor het einde."

Hoekman is ondanks de kritiek ook gecharmeerd van Hyballa. "Peter is een talentvolle, bevlogen en rebelse trainer. Enige sturing heeft hij op dit niveau zeker nodig, anders vliegt hij letterlijk en figuurlijk alle kanten op. Hij moet zich kwetsbaarder durven opstellen, dat is juist zijn kracht."

Update 20.04: NEC is klaar met Danny Hoekman. De Nijmeegse club laat woensdagavond weten 'zeer ontstemd' te zijn door de uitspraken van de technisch adviseur in VI. De adviezen van Hoekman worden bovendien niet meer gewaardeerd door NEC, dat zich beraadt over het vervolg.