Enthousiast Feyenoord breekt contract van aanvaller open: Steeds stabieler

Enthousiast Feyenoord breekt contract van aanvaller open: "Steeds stabieler"

12-04-2017 16:24
38

Feyenoord heeft het contract van Bilal Basaçikoglu opengebroken en met twee jaar verlengd. De vleugelaanvaller ligt nu tot medio 2020 vast in De Kuip, meldt de Eredivisie-koploper via de officiële kanalen. 

"We hebben een aantal goede gesprekken met elkaar gevoerd en zijn blij dat we erin geslaagd zijn om Bilal langer aan ons te binden. De keuze om langer met elkaar door te gaan, wordt breed gedragen door de mensen die dagelijks met hem werken", licht technisch directeur Martin van Geel de contractverlenging toe. 

Basaçikoglu heeft volgens Van Geel 'specifieke kwaliteiten': "Bilal is een speler met veel snelheid en dreiging, die een man kan passeren en assists kan geven. Zijn rendement kan nog wel omhoog, maar daaraan werkt de technische staf dagelijks met hem. Wel is hij in de loop der jaren steeds stabieler geworden in zijn prestaties. Dat is voor een buitenspeler van zijn leeftijd – hij is nog maar net 22 jaar – een goede ontwikkeling."

Basaçikoglu kwam in 2014 over van sc Heerenveen. Tot op heden speelde de vleugelaanvaller 64 Eredivisie-duels namens de topclub.