United snijdt zich in de vingers in België, Boëtius belangrijk voor Genk

United snijdt zich in de vingers in België, Boëtius belangrijk voor Genk

13-04-2017 22:55
5

Manchester United heeft donderdag een zege uit handen gegeven in de kwartfinale van de Europa League. De ploeg van manager José Mourinho speelde in de heenwedstrijd tegen Anderlecht met 1-1 gelijk. Celta de Vigo - KRC Genk eindigde in 3-2.

Anderlecht - Manchester United
Manchester United trok in Brussel meteen het initiatief naar zich toe en was na zeventien minuten dicht bij de openingsgoal. Zlatan Ibrahimovic probeerde het, waarna Jesse Lingard de paal raakte. De Engelse middenvelder zag even later een schot worden gekraakt, waarna Henrikh Mkhitaryan de score wel opende. De Armeen was er als de kippen bij, nadat doelman Rubén een inzet van Marcus Rashford niet goed verwerkte.

In de 55e minuut wist Mkhitaryan de score bijna te verdubbelen, maar zijn volley ging net naast. Dat brak United uiteindelijk op. Anderlecht sloeg in de slotfase in de counter toe via Leander Dendoncker, die hard raak kopte. De Engelsen, waar Timothy Fosu-Mensah mocht invallen en Daley Blind op de bank bleef, moeten het karwei volgende week op Old Trafford zien te klaren.

Celta de Vigo - KRC Genk
Jean-Paul Boëtius was opnieuw goud waard voor Genk. De Nederlandse vleugelspeler opende al na tien minuten de score door binnen te koppen op aangeven van Leonard Trossard. Celta stelde evenwel razendsnel orde op zaken met goals van Pione Sisto en Iago Aspas in de 15e en 18e minuut. Het werd zelfs nog erger voor de Belgen toen John Guidetti nog voor rust voor 3-1 tekende.

Een andere oud-Feyenoorder hield Genk echter in leven. Thomas Buffel, ingevallen voor Boëtius, maakte er in de 67e minuut 3-2 van. Genk heeft daardoor nog altijd zicht op een plek in de halve finale.