Ajacied krijgt Huntelaar-shirtje: Ik ga hem niet ophangen boven mijn bed

Ajacied krijgt Huntelaar-shirtje: "Ik ga hem niet ophangen boven mijn bed"

14-04-2017 01:00
5

Justin Kluivert liet donderdagavond bij vlagen zien waarom hij een van Ajax' grootste talenten is. In de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Schalke 04 gooide hij er een aantal flitsende acties uit. Een voldane Kluivert stond na afloop VoetbalPrimeur te woord. 

Emile van de Sande
AMSTERDAM

"We hebben het als team gedaan. We hebben ook nog de nul gehouden", begint Kluivert tegenover onder meer VoetbalPrimeur. De jongeling is ook content met wat hij zelf heeft laten zien. "Ik ben vandaag met een assist belangrijk geweest voor het team. Je moet als buitenspeler ook belangrijk zijn. Daar doe je het voor."

Schalke kon het Ajax lang niet zo moeilijk maken als op voorhand werd verwacht. "Schalke is een topploeg. Maar ik denk dat als wij allemaal honderd procent geven zoals vandaag, we ook een topploeg zijn. Op zo'n dag zijn we tot veel in staat", constateert Kluivert.

Na afloop van het duel in de Amsterdam Arena wisselde Kluivert zijn shirtje met Ajax-held Klaas-Jan Huntelaar. "Dat was een mooi moment. Dat zijn leuke dingen, ik geniet daarvan", zegt hij daarover. "Ik ga hem niet ophangen boven mijn bed. Ik heb een doos, waar ik alle geruilde shirtjes in bewaar." Of hij een shirt heeft geruild met zijn toekomstig ploeggenoot? "Wie weet", lacht Kluivert.

Mocht Huntelaar komen, dan gaat Kluivert dat in ieder geval nog meemaken als Ajacied. Hij voelt niets voor een snel vertrek uit Amsterdam. "Mijn streven is om volgend seizoen basisspeler te zijn." De buitenspeler heeft momenteel een contract tot 2019 bij Ajax. Voorlopig blijft dat zo. "Ik heb van de club nog niets gehoord over een nieuw contract."