Onana, Sánchez en Younes dansten. Nederlandse jongens probeerden het ook

"Onana, Sánchez en Younes dansten. Nederlandse jongens probeerden het ook"

14-04-2017 09:00
16

Bertrand Traoré heeft zichzelf herpakt bij Ajax. De aanvaller uit Burkina Faso is de laatste weken in vorm, zo ook tegen Schalke 04 (2-0 winst). In de kwartfinale van de Europa League bezorgde hij de centrale verdedigers van de Duitsers een lastige avond. VoetbalPrimeur sprak Traoré na afloop.

Emile van de Sande
AMSTERDAM

"Ze moesten veel achter me aan rennen, het was een lastige wedstrijd voor ze", begint Traoré tegen onder meer VoetbalPrimeur. Dat is ook wel eens anders geweest. Een maand geleden werd hij door de Ajax-fans uitgefloten na een teleurstellend optreden tegen FC Twente. Donderdagavond kreeg hij om de haverklap een groot applaus van hetzelfde publiek. 

"Volgens mij waren de fluitconcerten niet speciaal voor mij tegen Twente, maar voor het hele team. Maar het kan een keer gebeuren dat je slecht speelt, als je zoveel wedstrijden in een seizoen speelt. Als ik in al die wedstrijden één keer word uitgefloten, maak ik me daar niet druk om", reageert Traoré koeltjes. 

Toch doet het hem goed dat hij zijn vorm weer te pakken heeft. "Ik voel me goed. Ook omdat het beter gaat met het team. We hebben een aantal lastige wedstrijden achter de rug, die we allemaal gewonnen hebben. We moeten op dezelfde voet doorgaan, met dezelfde positiviteit binnen de club."

Aan positiviteit geen gebrek na afloop van het thuisduel met Schalke. Uit de kleedkamer van de Amsterdammers klonk harde muziek en gezang. "Veel jongens waren aan het zingen. André Onana, Davinson Sánchez en Amin Younes waren aan het dansen. De Nederlandse jongens probeerden het ook, haha."