Schaars: Als ik jullie hoor praten, dan haak ik af. Daar krijg ik niks van mee

Schaars: "Als ik jullie hoor praten, dan haak ik af. Daar krijg ik niks van mee"

14-04-2017 08:28
4

Stijn Schaars wil voorlopig nog niet vertrekken bij sc Heerenveen. De middenvelder kwam afgelopen zomer over van PSV, een groot succes werd dit echter niet door maandenlange blessureleed. Tussentijds praatte hij niet met andere clubs.

"Absoluut niet nee", zegt Schaars tegen sc Heerenveen TV. "Ik werd heel goed ontvangen, iedereen wil er iets van maken. Er zijn altijd dingen die beter kunnen, maar dat kan bij iedereen. Het leeft hier wel, trouw publiek. Eigenlijk bevalt het me goed", aldus de middenvelder, die wél een minpunt noemt: het Friese accent. "Als ik jullie hoor praten, dan haak ik af. Daar krijg ik niks van mee", zegt Schaars met een brede glimlach.

Dit seizoen heeft Schaars nog een doel met de club. "Ik wil met Heerenveen de play-offs in, en die wil ik winnen. Heel simpel. Ik vind dat wij in de eerste seizoenshelft te goed voetbal hebben te laten zien om deelnemer te zijn, we moeten hem ook gewoon winnen. Dat is het eerste doel." SC Heerenveen beleefde een ijzersterke eerste seizoenshelft, maar - toeval of niet - na een blessure voor Schaars ging het bergafwaarts.

Heerenveen won in 2017 pas drie competitieduels, maar staat nog altijd achtste in de Eredivisie. Zondag wacht een treffen met Ajax.