Ajacied vreest basisplaats: 'Bosz zei dat ik iets te gretig naar de bal ben'

Ajacied vreest basisplaats: 'Bosz zei dat ik iets te gretig naar de bal ben'

14-04-2017 08:44
7

Donny van de Beek (19) is tevreden over zijn optreden tegen Schalke 04 (2-0 winst), maar denkt dat hij tegen sc Heerenveen zondag weer op de bank zit. Lasse Schöne, geschorst tegen de Duitsers, is dan weer van de partij.

"Ik denk dat Lasse weer gaat spelen. Het is voor mij wachten tot de kans opnieuw komt", aldus Van de Beek tegenover NUsport. De middenvelder houdt altijd rekening met nieuwe schorsingen en blessures. "Ik moet scherp blijven zodat ik in de laatste weken van het seizoen veel toe kan voegen."

Van de Beek vertelt dat Schöne tevreden is over de manier waarop Van de Beek hem verving tegen de Duitsers. "Hij gaf me vooraf wat tips en ik heb ook nog met trainer Peter Bosz gesproken. Hij zei dat ik iets te gretig ben naar de bal en daardoor soms iets te veel inzak. Terwijl hij liever heeft dat ik dieper sta", aldus Van de Beek, die denkt dat Ajax een goede uitgangspositie heeft na de 2-0 zege. "Maar ik zeg niet dat we met één been in de halve finale staan. Met deze stand is nog van alles mogelijk."

Na de Europese kwartfinale gaat de focus weer snel naar de competitie, geeft Van de Beek aan. "We gaan weer vol gas geven in de Eredivisie. De druk moet op Feyenoord." Zondag treft Ajax in eigen huis sc Heerenveen. Koploper Feyenoord krijgt FC Utrecht op bezoek, terwijl nummer drie PSV zaterdag naar ADO Den Haag afreist.