'Nou ja, een rotweek... De trainer koos voor een frisse jongen met Locadia'

'Nou ja, een rotweek... De trainer koos voor een frisse jongen met Locadia'

14-04-2017 14:19
4

Luuk de Jong beleeft niet de meest gelukkige fase uit zijn loopbaan. De titelkansen met PSV lijken verkeken, het maken van doelpunten wil niet vlotten en afgelopen weekend werd de spits tegen Willem II al in de rust gewisseld.

"Nou ja, een rotweek… Ik probeer gewoon weer mijn trainingen op te pakken. Uiteindelijk waren het twee wedstrijden kort op elkaar", reageert De Jong tegenover PSV TV. "De trainer koos ervoor om met Locadia een frisse jongen in te brengen. Hij is natuurlijk goed bezig de laatste wedstrijden, dus dat is te begrijpen. Dan ga je gewoon keihard aan de slag."

"Voetballend ben ik nog steeds belangrijk voor het team, maar je wilt het nu in doelpunten en assists uitdrukken", vervolgt de aanvoerder. "Het is niet zo als de voorgaande twee jaar. Natuurlijk baal je daar verschrikkelijk van. Als ik meer had gescoord en het team meer had gescoord, dan had je misschien een betere uitgangspositie kunnen neerzetten in de eerste seizoenshelft."

De Jong denkt dat de titel nu uitzicht is. "Ik denk dat wij ons vooral moeten focussen op de tweede plek." Dan moet in ieder geval gewonnen worden van ADO Den Haag. "Wij moeten zorgen dat we weer zo stabiel spelen als in de afgelopen wedstrijd tegen Willem II. We moeten ze geen hoop geven dat ze ook maar een punt kunnen winnen."