Wij beseffen dat we heel Rotterdam blij kunnen maken. Dat moet ons drive geven

"Wij beseffen dat we heel Rotterdam blij kunnen maken. Dat moet ons drive geven"

14-04-2017 14:04
16

Giovanni van Bronckhorst verwacht dat Feyenoord zich zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht opnieuw weet te herpakken na een teleurstelling. De Rotterdammers kwamen vorige week niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij PEC Zwolle.

Van Bronckhorst meent dat zijn selectie sterk in de schoenen staat. "De groep is kalm en rustig. Spanning is normaal, die is er altijd in de top. We moeten daar al vanaf dag één mee omgaan", zegt de trainer tegen RTV Rijnmond. Hij laat geen mental coach invliegen nu de titelstrijd zijn kookpunt bereikt. Met vier duels voor de boeg is de voorsprong op Ajax teruggelopen tot één punt.

Wedden

Meer odds

"Nee niet overwogen, dat begint vanaf dag één", reageert Van Bronckhorst op het idee van mentale begeleiding. "Er wordt van alles aangereikt, maar ik heb vertrouwen in de spelersgroep. Ik denk dat wij mentaal heel sterk zijn." Feyenoord heeft bovendien niets te klagen, meent de oefenmeester. "We staan waar we willen staan. Dat geeft vertrouwen."

Van Bronckhorst beseft evenwel dat het er op aankomt. "Met nog vier duels te spelen, is elke wedstrijd nu cruciaal. Wij beseffen dat we heel Rotterdam blij kunnen maken. Ook dat moet ons drive en vertrouwen geven."