Jans is duidelijk: 'FC Groningen was toen dronken, PEC Zwolle was groggy'

Jans is duidelijk: 'FC Groningen was toen dronken, PEC Zwolle was groggy'

14-04-2017 15:27
6

De huidige twaalfde plek van PEC Zwolle in de Eredivisie doet geen recht aan het spel van de club dit kalenderjaar. Dat stelt Ron Jans, trainer van de Zwollenaren, in zijn wekelijkse persgesprek. 

"In 2017 spelen we als een ploeg die in de middenmoot van de Eredivisie thuishoort", aldus Jans, geciteerd door RTV Oost. "Maar we moeten in de resultaten nog wel definitief laten zien dat we beter zijn dan de onderste ploegen." Volgens Jans heeft PEC Zwolle 34 punten nodig om de nacompetitie te ontlopen. Dat zijn twee punten meer dan PEC op dit moment heeft.

"Maar ik ben daar helemaal niet mee bezig", aldus Jans. "Als we winnen gaan we over die grens heen, maar als we niet winnen hebben we nog drie wedstrijden te gaan. We moeten gewoon elke wedstrijd voor onze kansen gaan en ik denk dat we in Groningen kunnen winnen." Winnen in Groningen lukte PEC echter pas één keer in de clubhistorie. Dat was in 2015, één week nadat FC Groningen in de bekerfinale van PEC Zwolle won.

"FC Groningen was toen dronken en PEC Zwolle groggy, dus die wedstrijd hoeven we niet serieus te nemen", reageert Jans. Bij PEC Zwolle keert Nicolai Brock-Madsen terug in de basis. De spits ontbrak tegen Feyenoord (2-2) wegens een schorsing. Kingsley Ehizibue neemt daardoor plaats op de reservebank. Mustafa Saymak, gepasseerd tegen Feyenoord, keert eveneens terug in de basis. Django Warmerdam wordt daardoor de linksback.