AZ spaart Heracles: Weghorst helpt Alkmaarders op weg tegen oude ploeg

14-04-2017 21:52
8

AZ heeft vrijdagavond een terechte zege geboekt op bezoek bij Heracles Almelo (1-2). Gezien de kansen van de Alkmaarders had de score veel hoger uit moeten vallen. Oud-Heraclied Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh maakten beide doelpunten.

In Almelo kreeg AZ kans op kans. Binnen tien minuten hadden de bezoekers drie goede mogelijkheden om de score te openen. De grootste was voor Dabney dos Santos, die alleen op doelman Bram Castro afging maar de bal naast het doel schoof.

Heracles kon weinig inbrengen. Vlak voor rust had Kristoffer Peterson een kansje. Ook na rust had AZ het betere van het spel. Nu wist AZ dat overwicht wél in doelpunten uit te drukken. Wout Weghorst maakte vroeg in de tweede helft de 0-1. Joris van Overeem had een paar minuten later de 0-2 moeten maken, maar hielp een niet te missen kans om zeep.

De gastheren waren niet bij machte om er een slotoffensief uit te persen. Jahanbakhsh maakte aan alle Alkmaarse onzekerheid een einde door in de slotfase de voorsprong te verdubbelen. Op aangeven van Weghorst schoot de Iraniër in de verre hoek raak. De 1-2 van Brandley Kuwas uit een vrije trap kwam te laat.

AZ staat dankzij de overwinning stevig in de subtop. Heracles lijkt de aansluiting met die subtop kwijt te raken.