Heel Rotterdam voelt stress: 'Exact dezelfde spanning als Feyenoord'

Heel Rotterdam voelt stress: 'Exact dezelfde spanning als Feyenoord'

15-04-2017 12:18
11

Sparta Rotterdam moet in de resterende vier wedstrijden alles op alles zetten om niet na één jaar alweer terug te keren naar de Jupiler League. De ploeg van trainer Alex Pastoor staat weliswaar op de 'veilige' vijftiende plaats, maar slechts op doelsaldo.

Sparta verloor de laatste drie competitieduels en heeft nu evenveel punten als nummer zestien NEC. Zaterdagavond wacht de ploeg een belangrijk uitduel bij concurrent Roda JC Kerkrade. "Vooral om je heen merk je dat er spanning is en angst. De situatie is ook spannend en kan niet veel spannender worden. Maar spanning is er altijd en die moet er zijn. Zonder spanning komt er ook geen elektriciteit en heb je ook geen licht en televisie", aldus Pastoor tegenover Telesport.

Wedden

Meer odds

De apotheose in de Eredivisie brengt een hoop druk met zich mee. Dat merkt koploper Feyenoord, maar nu ook Sparta. "Het gebeurt overal. Kijkend naar Feyenoord, dan zegt iemand al snel ‘dat is andere spanning’. Maar dat is exact dezelfde spanning. Vorig jaar zaten wij in de positie dat we wat wedstrijden te spelen en punten voorsprong betreft kampioen konden worden. Er ontstaat dan gewoon spanning, waardoor we het logische dat je kon verwachten, niet zo makkelijk of niet meer zo vaak of niet in dezelfde kwaliteit konden brengen."