Barça wint en richt zich met drie punten op 'remontada' tegen Juventus en Real

15-04-2017 22:38
6

FC Barcelona heeft de Champions League-kater van afgelopen woensdag (3-0 nederlaag bij Juventus) zaterdag deels van zich afgespeeld. Real Sociedad werd met 3-2 verslagen.

Lionel Messi was de grote man in Camp Nou. Na een kwartier opende de Argentijn de score met een snoeihard schot in de rechterhoek en even later tekende hij ook voor de 2-0. Voor rust vielen nog drie doelpunten: Barça-verdediger Samuel Umiti maakte een eigen goal, Paco Alcacer zorgde meteen weer voor de 3-1, waarna Xabi Prieto er 3-2 van maakte.

In de tweede helft was het gedaan met de doelpuntenproductie. Barça maakte niet bijster veel indruk, maar hield relatief gemakkelijk de pot dicht. Luis Suarez vertolkte nog een negatieve hoofdrol door uit te halen naar zijn directe tegenstander, waarmee hij ontsnapte aan een rode kaart. Door de zege vindt Barça weer aansluiting bij koploper Real Madrid. Het verschil tussen de twee Spaanse grootmachten is een week voor El Clásico drie punten.