Furieuze Lyon-voorzitter doet aangifte: Zelfs stewards vielen onze spelers aan

Furieuze Lyon-voorzitter doet aangifte: "Zelfs stewards vielen onze spelers aan"

17-04-2017 09:14
15

Jean-Michel Aulas, voorzitter van Olympique Lyon, is woedend. Zondag vielen fans van SC Bastia de spelers van Lyon aan rond het Ligue 1-duel. De wedstrijd werd uiteindelijk gestaakt. 

"Er was overleg na de eerste ongeregeldheden. Ik zag ongelofelijke scènes plaatsvinden op het veld", zegt Aulas tegen L'Équipe, vertaald door Voetbal International. "Drie van onze spelers werden serieus geraakt. Na overleg met de politiechef werd er besloten dat er toch gespeeld zou gaan worden, maar dat er direct werd gestaakt bij een volgend incident."

"Er was bij ons grote terughoudendheid om weer te gaan spelen. De spelers en trainer Bruno Genesio zagen dat niet zitten, maar ik heb geprobeerd hen te overtuigen. De beelden van de tweede keer dat het helemaal misging laten zien dat het hoofd van de beveiliging verantwoordelijk te houden is. Hij slaagde er niet in de boel onder controle te houden."

Aulas vertelt tot in detail wat er gebeurde. "Anthony Lopes werd geraakt, net als Mathieu Gorgelin en Jean-Philippe Mateta. We zagen zelfs stewards onze spelers aanvallen. We keerden direct terug naar de kleedkamer en spraken af niet meer verder te spelen. Wij hebben ook direct aangifte gedaan vanwege mishandeling."

Lees ook: Lyon-duel gestaakt: ploeggenoten van Memphis willen niet meer voetballen