Feest op De Toekomst: Ajax-talenten hengelen Future Cup binnen

17-04-2017 16:15
23

De B1 van Ajax heeft op Tweede Paasdag de Future Cup binnengesleept. Op het eigen Sportpark De Toekomst troffen de Ajax-talenten in de finale de leeftijdsgenoten van Bayern München. Dankzij doelpunten van Giovanni de la Vega en Abdallah Alberkane won Ajax met 2-0.

Ajax had niet veel tijd nodig om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Al na twee minuten dook De la Vega na een voorzet van Mitchel Bakker op bij de eerste paal, waarna Bayern-verdediger Alexander Nitzl het beslissende zetje gaf.

Twintig minuten later stond het al 2-0: de Duitsers kregen een hoekschop van Ajax niet weg en Alberkane tikte binnen na een korte scrimmage.

De Ajax-talenten wisten deze voorsprong over de streep te trekken, waarna het feest op De Toekomst los kon barsten. Ajax won het toernooi ook al in 2010, 2012 en 2014. Vorig jaar pakte Arsenal de titel.