VVV-Venlo moet titelfeest uitstellen, Jong PSV te sterk voor Jong Ajax

17-04-2017 16:16
42

VVV-Venlo heeft op Tweede Paasdag verzuimd om de titel in de Jupiler League veilig te stellen. De Limburgers speelden met 0-0 gelijk tegen FC Emmen. Onder meer door een gemiste penalty van Clint Leemans konden de thuisfans nog geen feest vieren.

VVV had op eigen veld een overwinning nodig om zich tot kampioen van de Jupiler League te kronen. De ploeg van coach Maurice Steijn, die vrijdag al wel promotie afdwong, vond maandagmiddag keer op keer Emmen-doelman Dennis Telgenkamp op zijn weg. Leemans kreeg de beste kans vanaf elf meter, nadat Vito van Crooy was neergelegd. Ook zijn strafschop werd echter gekeerd door plaaggeest Telgenkamp. De Limburgers moeten daardoor nog even geduld hebben.

Jong PSV - Jong Ajax 3-1
Jong Ajax kwam uitstekend uit de startblokken in Eindhoven door een goal van Vaclav Cerny, maar dat bracht de thuisploeg niet van de leg. Via Pablo Rosario en Albert Gudmundsson werd de achterstand nog voor rust omgebogen door Jong PSV. Vooral de goal van Rosario was van grote klasse. In de tweede helft betekende een eigen doelpunt van Leon Bergsma de beslissing.

Cambuur en De Graafschap
De beslissing in de vierde periode valt vrijdag pas. Koplopers SC Cambuur en De Graafschap gaven elkaar maandag niets toe. Beide teams gaan met negentien punten de beslissende speelronde in, door zeges op respectievelijk Jong FC Utrecht (0-2) en MVV Maastricht (2-0).