'Het is wat Peter Bosz zegt. Als we drie keer winnen, komen we een heel eind'

'Het is wat Peter Bosz zegt. Als we drie keer winnen, komen we een heel eind'

17-04-2017 17:10
15

De Graafschap mag na de 2-0 thuiszege op MVV Maastricht Tweede Paasdag nog altijd hopen op promotie naar de Eredivisie. De periodetitel lijkt de kortste weg, maar dat ziet trainer Henk de Jong anders.

De Graafschap strijdt met Cambuur om de laatste periodetitel. "Cambuur heeft volgens mij een doelsaldo van plus zes op ons. Wij gaan gewoon voor de negen punten die er te halen zijn", reageert De Jong in gesprek met FOX Sports. "Als we negen punten halen, staan we gewoon tiende. Zo simpel is het."

"Het is een beetje wat Peter Bosz ook zegt, op een lager niveau natuurlijk, maar als wij drie keer winnen komen we een heel eind. Let maar eens op", vervolgt De Jong, die met de Superboeren dan nog wel FC Eindhoven én RKC Waalwijk moet zien te passeren. Toch acht hij dat aannemelijker dan de periodetitel. "Ik denk dat het de tiende plek wordt."

De Jong geeft toe dat hij optimistisch gestemd is. "Ik ben altijd een optimist. Als je als trainer niet de positieve dingen meer ziet, moet je stoppen. Ik zie altijd kansen. Daar ga ik ook voor. Als je verliest moet je eerlijk kunnen zijn en zeggen 'de tegenstander was beter'. Maar ik vond MVV lastig vandaag, maar we hebben niet verloren."