Het verschil met de Eredivisie is gigantisch. De velden, de ambiance

"Het verschil met de Eredivisie is gigantisch. De velden, de ambiance"

18-04-2017 08:47
13

Voor de tweede keer dreigt Xandro Schenk te degraderen met Go Ahead Eagles. De mandekker weet de gevolgen als de hekkensluiter niet van de laatste plaats afkomt.

"Twee jaar geleden gebeurde dat via de nacompetitie. Nu staan we laatste", zegt Schenk in De Stentor. "Het verschil met de Eredivisie is gigantisch. De velden, de ambiance. Je gaat van gemiddeld 20.000 man ineens naar 800 man. Ons budget wordt minder."

Schenk vervolgt: "Wellicht verliezen mensen hun baan. Je hebt niet alleen jezelf er financieel en sportief mee, je hebt heel Deventer ermee. Een degradatie is iets heel, heel groots. Je kunt er niet over meepraten als je het nog niet meegemaakt hebt."

Om in ieder geval nacompetitie te spelen moet Go Ahead in de laatste drie wedstrijden vijf punten goedmaken op NEC of Sparta. Schenk wil zich mentaal oprichten. "We zijn het verplicht naar onze supporters en het is ons werk. Daar kun je niet moeilijk over doen. We moeten minimaal twee keer winnen en dan nog wordt het heel lastig. Maar het kan nog steeds, dus we moeten weer en we gaan tegen Groningen ook weer."