De Mos: 'Hij raakt snel van slag als ze een keer verliezen, gaat zich aanpassen'

De Mos: 'Hij raakt snel van slag als ze een keer verliezen, gaat zich aanpassen'

18-04-2017 09:54
18

Aad de Mos vindt Real Madrid-coach Zinedine Zidane nog géén toptrainer. Dat vertelt de analist in de VARA Gids. Zidane staat sinds januari 2016 aan het roer in Madrid. Dinsdagavond neemt De Koninklijke het in eigen huis op tegen Bayern München. 

Eind vorig seizoen zag De Mos Real winnen bij aartsrivaal Barcelona. "Iedereen speelde in dienst van het team, wat lang niet altijd het geval is bij Real. Ik vind hem tactisch geen hoogvlieger – hij raakt snel van slag als ze een keer verliezen, gaat zich dan aanpassen – maar in die wedstrijd tegen Barcelona zette hij het goed neer", analyseert hij. "Het hielp hem voorbij een heikel punt. Daar kon hij even mee vooruit in Madrid."

Zidane is in zijn ogen nog geen absolute topcoach. "Dan zou hij eerst bij andere ploegen wat moeten laten zien. Hij heeft het geluk dat hij kind aan huis is bij Real, zoals Cruijff dat was bij Barcelona. Een trainer als Ancelotti heeft alle stations gehad en is overal succesvol geweest."

"Dat is voor mij de echte top. Wat me wel bevalt aan Zidane: het is geen ongelukkige trainer. Ook als hij minder is, wint hij belangrijke wedstrijden. Een kopbal van Ramos in de laatste minuut... Zoals ze in België zeggen: hij heeft konijnenpoten."

Dinsdagavond ontvangt Real Bayern München in Madrid. De eerste ontmoeting tussen de twee grootmachten in de kwartfinale van de Champions League eindigde afgelopen woensdag in 2-1 voor de Spanjaarden.