'Welke club in de onderste regionen kan zeggen dat er 15.000 mensen komen kijken'

'Welke club in de onderste regionen kan zeggen dat er 15.000 mensen komen kijken'

18-04-2017 11:23
49

Benjamin van Leer gelooft heilig in handhaving met Roda JC. De Limburgers wonnen de degradatiekraker tegen Sparta zaterdag met 3-1 en hebben daardoor alles weer in eigen hand.

"Een heel lekker gevoel, ja", erkent Van Leer in het Algemeen Dagblad. "Het geloof is er weer. Wat heerlijk dat ik dat kan zeggen, trouwens, dat we vol geloven in de goede afloop. Echt, de opluchting is zó groot." De wereld had er heel anders uit gezien als Sparta drie punten had gepakt in Kerkrade. "Misschien was het voor ons wel een voordeel dat wij bij Roda JC gewend zijn aan hoogspanning."

"Ik zit hier nu bijna drie jaar en het is sinds die allereerste dag nooit één dag rustig geweest", aldus de 25-jarige doelman. "We krijgen het steeds weer voor elkaar dat er rumoer oplaait. Het hoort bij Roda JC, lijkt het wel. Dan ga je er ook makkelijker mee om." Van Leer zegt er zelfs energie van te krijgen. "Iedere voetballer wil spelen voor een club die leeft."

"En als je één ding over Roda kunt zeggen is dat voetbal hier leeft. De supporters zijn kritisch, maar heel fanatiek. Welke club in de onderste regionen kan zeggen dat er elke twee weken 15.000 mensen komen kijken? Dat is toch fantastisch?", besluit de oud-keeper van PSV.